In het gemoedelijke Stiphout nabij de dorpskern ligt dit uitzonderlijke Provençaalse landhuis welke tot in de kleinste details perfect is ontworpen door architectenbureau ‘Hertroijs’. Wonen als god in Frankrijk is hier de enige juiste term voor zowel de woning als het schitterende perceel waarop het gelegen is. Slaapkamers en badkamer op de begane grond, een gastenverblijf, grote woonkeuken en een ruime inpandige garage met wijnkelder zijn slechts enkele kenmerken van dit karaktervolle pand. Laat u verrassen en gun u zelf een woning met een permanent vakantiegevoel! INRUIL VAN UW HUIDIGE WONING IS BESPREEKBAAR.

WELDADIG WONEN IN PROVENCAALSE SFEREN

Exclusieve architectuur

Ontwerper Gerry Versteeg van het gerenommeerde architecten- bureau ‘Hertroijs’ uit Valkenswaard heeft in 2005 in Stiphout een prestatie van formaat geleverd. Een bezoek aan het landhuis dat hij aan de Gasthuisstraat 62 heeft gerealiseerd voert je op een volkomen natuurlijke manier mee naar het Zuiden van Frankrijk, meer in het bijzonder naar de Provençe. Aan de buitenkant zie je direct dat zijn ontwerp geen samenraapsel is van de typische kenmerken van de Provençe-architectuur zoals de afwisseling van horizontale en diagonale dakvormen, het contrast tussen beton en natuursteen of de verschillen tussen dichte en open muurvlakken. Versteeg is er in geslaagd die typische tegenstellingen tot een harmonisch en verrassend geheel te brengen; niet alleen van de buitenkant, maar zeker ook in het interieur. Hij laat zien dat hij in staat is het gewone ontwerpniveau te overstijgen en bewijst daarmee dat hij meer is dan een architect. Wonen in dit landhuis is daarom geen wonen “onder architectuur” maar wonen in een kunstwerk.

Het exterieur als moderne sculptuur

Wanneer je om het huis heen loopt krijg je ook het idee dat je kijkt naar een werk van een modernistische beeldhouwer. Je ogen worden meegenomen op een wonderlijke reis langs stoere vormen en eerlijke materialen. De goed gekozen bouwvolumes met de uitgekiende afwisseling van natuursteen en beton worden op een fraaie, gevarieerde manier afgedekt met een plat of een schuin dak. Het spel van licht en schaduw komt op elk uur van de dag helemaal tot zijn recht. Alles heeft zijn maat en verhouding, nergens is sprake van overheersing of superioriteit. Daarom doet het exterieur aan als een evenwichtig modern kunstwerk. Moeiteloos kun je aan de buitenkant zien welke functie elk bouwvolume heeft. Je hoeft niet te raden waar de keuken of de slaapkamers zijn. Aan de geslaagde combinatie van het spelen met bouwvormen en het laten zien van de woonfuncties herken je de artiest in deze architect.

Ruimte

Het landhuis straalt door de lange horizontale lijnen, het typische pannendak en de eerlijke materialen rust en vertrouwdheid uit. Diezelfde rust en vertrouwdheid ervaar je ook wanneer je in de tuin loopt. De tuin is geïnspireerd door de klassieke Franse tuin. De typische geometrie van de opzet met een uitgekiende beplanting vormt aan alle zijden een fraaie weerspiegeling van de vormen en lijnen van de architectuur van het huis. Looppaden, gazons, pergola’s en terrassen, ze sluiten naadloos aan bij de bouw. Zelfs de royale entree met daarnaast ruime overdekte parkeermogelijkheden is geheel in harmonie met de rest van het huis. Wandelend om deze woning ervaar je het weldadige gevoel van rust en ruimte in een ongedwongen Zuid-Franse sfeer. En die sfeer vindt je ook terug in het interieur.

Kennis van de Franse wooncultuur

Je hoeft niet heel lang in de Provençe te zijn om te zien hoe belangrijk eten en drinken wordt gevonden. De maaltijden vormen daar altijd het hoogtepunt van het dagritme. Dan gaat het niet direct om datgene wat gegeten en gedronken wordt, ook al is de Franse keuken niet te versmaden, maar veel meer om het gezellig bij elkaar zijn. Dit is dan ook de reden waarom de keuken het absolute centrum van het huis vormt. Uiteraard is de keuken bedoeld om te koken, voorzien van een royaal kookeiland en de meest geavanceerde, ingebouwde apparatuur. Maar je kunt er ook gewoon gaan zitten om te kletsen, een borreltje te drinken of een hapje te eten. En als het even stil is kun je er genieten van de fraaie hoogwaardige materialen of van het prachtige uitzicht op de tuin. Deze keuken is het levende centrum van het huis, want je kunt vanuit hier naar bijna alle overige ruimtes van het huis. De sfeervolle eetkamer staat in open verbinding met de keuken en maakt het geheel nog ruimtelijker. De zitkamer met de fraaie, landelijke open haard doet met zijn schuine balkenplafond en zijn natuurlijke tegelvloer vertrouwd aan. De centrale corridor, die in open verbinding staat met de keuken, leidt naar de ruime en lichte slaapkamer aan de voorzijde van het huis. Ook daar wordt je getroffen door het bijzondere materiaalgebruik aan de wanden en op de vloer. De aangrenzende badkamer is een voorbeeld van modern design dat ondertussen als “hedendaags klassiek” betiteld mag worden. De wereldberoemde ontwerpers van ‘Alessie’ en de niet minder bekende producent ‘Laufen’ laten hier een exposé van hun kunnen zien. Naast de slaapkamer liggen achtereenvolgens een ruim 2e slaapkamer/kantoor met uitzicht op de voortuin en een 3e slaapkamer of kinderspeelkamer. Maar de keuken is en blijft de ontmoetingsplaats bij uitstek, zelfs wanneer je uit de ruime inpandige garage, de royale wijnkelder of van het beschutte en overdekte buitenterras komt.

C’est “la couleur “ qui fait la musique.

Wanneer je de prachtige natuurstenen trap op gaat naar de etage kijk je van de overloop naar beneden. Dan zie je niet alleen hoe subtiel de kleuren in het huis op elkaar zijn afgestemd, maar ook hoe deze kleuren zorgen voor de gemoedelijke sfeer in de woning. De tegelvloeren en de houten vloeren, de wanden en de deuren, ze doen met hun eerlijke, eigen kleuren en de zachte aardtinten rustig en landelijk aan. Het is als de fijne sfeer van de Provençe op een warme zomermiddag die het hele huis doordrenkt, zelfs doorgevoerd in het gastenverblijf met een slaapkamer en een badkamer op de eerste etage.

De architect heeft samen met de huidige bewoners een landhuis ontworpen met licht, lucht en ruimte voorzien van alle moderne leef- en woongemakken. Maar dat is het niet alleen. Hij heeft ook gezorgd voor een plek waar een mens zich thuis kan voelen in alle rust en privacy. Deze Provençaalse villa, op een steenworp afstand van de stad, is daarmee meer dan een optelsom van kamers, meubilair en spullen. Het is een heerlijk “thuis”.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, bij het tot stand komen van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen of een waarborgsom te storten ten bedrage van 10% van de koopsom.