Woonboerderij

Starreboslaan 1

Beek En Donk

Verhuurd onder voorbehoud

Overzicht & faciliteiten

Kamers5 Badkamers2 Slaapkamers2 Woonruimtes2 Parkeerplaatsen4

  • Kantoor/praktijk
  • Wijnkelder
  • Speelkamer

Galerij

Beschrijving

Aan de rand van het dorp Beek en Donk is een unieke kasteelhoeve gelegen op landgoed Eyckenlust. U rijdt middels een brug het landgoed op waar het poortgebouw een statige entree geeft. Achter het hoofdgebouw aan de buitenzijde van de gracht staat een authentieke woonboerderij met karakteristiek bijgebouw. Een geheel gerenoveerde en gerestaureerde langgevelboerderij waarbij zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard zijn gebleven en toch met alle comfort van de hedendaagse woonwensen. De vooroorlogse boerderij is gelegen op een prachtig perceel van ruim 4.000 m² met zowel aan de voor- als achterzijde optimale privacy. Deze comfortabele woning is uitgerust met een royale woonkeuken, woonkamer ensuite, twee badkamers en twee riante slaapkamers. Het bijgebouw is gerealiseerd in 2013 en bestaat uit een grote schuur met openslaande deuren en een carport welke plaats biedt voor 2 voertuigen. Deze sfeervolle kasteelboerderij biedt u naast het wooncomfort bovenal rust en kalmte op een zeer unieke locatie!

Interieur:

Zodra u deze boerderij betreedt middels de authentieke voordeur wordt u direct verrast door de riante doch knusse woonkeuken. De woonkeuken is voorzien van een kook- en spoeleiland waarin zich een 5 –pits gas kookplaat met wok brander bevindt. Diverse laden in dit eiland zijn ideaal voor het herbergen van al uw keukenmateriaal. Aan het eiland is een vaste ontbijt- / eettafel gesitueerd welke plaats biedt voor het hele gezin. De apparatuurwand beschikt over diverse inbouwapparaten waaronder; een combi- oven / magnetron, vaatwasser, koelkast, ijskast en koffiemachine. De woonkeuken is voorzien van een leistenen vloer met vloerverwarming. In deze woonkeuken bevindt zich een doorgang naar de kelderruimte. Deze kelderruimte ligt enkele treden onder het ‘maaiveld’ waardoor al uw voorraad ten allen tijde koel bewaard zal blijven.

De living is in open verbinding met de woonkeuken en in twee gedeeltes verdeeld middels klassieke ensuite glas in lood deuren. Beide gedeeltes zijn voorzien van openslaande tuindeuren aan de voorzijde van de woning. Authentieke elementen zijn bewaard gebleven en onder andere zichtbaar door de houten vloerdelen, robuuste deuren en mooie eiken houten balken. De meterkast bevindt zich in het voorste gedeelte met aansluitingen voor glasvezel. Ook zijn er twee grote inbouwkasten in het voorste gedeelte van de living. Het tweede gedeelte van de living is voorzien van een wit gelakte houten vloer en een Smeg gashaard welke door de huidige huurder ter overname wordt aangeboden. Het hoge plafond met halfopen afrastering op de eerste etage geeft deze ruimte een excentriek karakter en een ruimtelijke sfeer.

Middels de markante trapopgang van glasdelen met inbouwverlichting komt u naar de slaapkamer aan de rechterzijde van de woning. Een royale slaapkamer welke is voorzien van wit gelakte houten vloerdelen en Velux dakramen met uitschuifbare zonwering en horren. De slaapkamer is door een vide in verbinding met het zitgedeelte op de begane grond waardoor deze ruimte een bijzondere en ruimtelijke uitstraling heeft. Een praktische alsmede ruime ingebouwde garderobekast met schuifdeuren biedt ruimte voor al uw kledingstukken en linnengoed. Voorts is de 1e badkamer toegankelijk middels deze slaapkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, wandcloset, wastafel met meubel, designradiator en douchecabine.

In de living is er een doorgang naar de ruime bijkeuken met separaat toilet. Bovendien is er een doorgang naar het terras aan de achterzijde van het woonhuis. De bijkeuken met leistenenvloer heeft een praktische kastenwand met waskom en aansluitingen voor witgoedapparatuur. De royale toiletruimte beschikt over een wandcloset en een urinoir.

Naast de kelderruimte is een trapopgang naar de opkamer en de eerste etage. De opkamer is uitermate geschikt voor het inrichten van een kantoorruimte, speelkamer of study.

Op de eerste etage is een tweede slaapkamer alsmede een tweede badkamer gesitueerd. Deze royale slaapkamer is voorzien van houten vloerdelen, vide en Velux dakramen met uitschuifbare zonwering en horren. De badkamer beschikt over een wandcloset, douchecabine en wastafel. In deze slaapkamer is een losstaande kast aanwezig voor het opbergen van uw linnengoed.

Exterieur:

Deze kasteelboerderij staat op een groenrijk perceel en biedt u enorm veel privacy. Dit ruime perceel van ca. 4.000 m² is gelegen temidden van landgoed Eyckenlust en nabij rivier de ‘Aa’ en diverse wandelroutes. Aan de voorzijde van de woning is een oprit gesitueerd waarover u toegang krijgt naar parkeergelegenheid naast de woning. Tevens biedt de carport van het naastgelegen bijgebouw plaats voor twee of drie voertuigen. De voortuin is gelegen aan een verkeersluwe weg waarin rust en kalmte overheersen. Bijzonder groenrijk is de tuin rondom te noemen met optimale privacy, terras, gazon en volwassen bomen.
Het woonhuis is een Rijksmonument en maakt onderdeel uit van de historische buitenplaats Eyckenlust.

Algemene kenmerken:

• Vloer- en dakisolatie;
• Dubbel glas;
• Royale sfeervolle living;
• 2 ruime slaapkamers met 2 badkamers;
• Rustige en landelijke omgeving;
• Nabij dorpskern, voorzieningen en uitvalswegen gelegen.

De woning is te huur voor een maximale termijn van 24 maanden.

Inkomenseis: minimaal €. 3.500,- netto inkomen per maand op basis van een vast arbeidscontract. Bij twee inkomens wordt het 2e inkomen voor 50% meegeteld.

Bij interesse om deze woning te huren dient men het volgende aan te leveren:

• originele identiteitsbewijs;
• origineel van uw laatste 3 salarisspecificaties (betaald per week dan 10 stuks);
• origineel van uw laatste loonstortingen op uw bank en een kopie van de bankpas;
• origineel van uw laatste GBA inschrijving;
• een ingevulde en ondertekende verhuurdersverklaring;
• een ingevulde en ondertekende accountantsverklaring voor ondernemers;
• een ingevulde, ondertekende en gestempelde werkgeversverklaring;
• originele laatste jaaropgave.

Alvorens wij een bezichtiging met u kunnen plannen willen wij u aandacht vragen voor het volgende.

De eigenaren hebben aan ons het volgende te kennen gegeven: 
De eigenaar is op zoek naar nieuwe erfbewoners voor de vrijstaande woonboerderij. Wonen op de historische buitenplaats Eyckenlust betekent meer dan alleen een dak boven uw hoofd, het is ‘a way of life’ die u samen met de erfgenoten deelt. De bewoners in de directe omgeving naast u zijn niet alleen uw buren, maar een wezenlijk onderdeel van het leven op landgoed Eyckenlust. Vandaar dat de verhuur geschied op basis van gunning, in eerste instantie op basis van een tijdelijk contract, en wanneer het beide partijen bevalt, omzetting naar vaste huur.

Wanneer u verder geïnteresseerd bent, verzoeken wij u vriendelijk om aan ons een motivatie mail te sturen met korte persoonlijke introductie en daarbij aan te geven of u kunt voldoen aan de gestelde inkomenseis.

Verhuurder behoudt zich ten allen tijde het recht voor om op basis van de door huurder aangeleverde gegevens al dan niet een huurovereenkomst aan te gaan.

Brochure

Deze informatie dient in combinatie met een bezichtiging van de woning te worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod en/of om in onderhandeling te treden. Wij adviseren u om te allen tijde deskundigebijstand van een makelaar en/of onafhankelijk bouwkundig adviesbureau te vragen. Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, bij het tot stand komen van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen of een waarborgsom te storten ten bedrage van 10% van de koopsom.

De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven vaneen indicatie van de gebruiksoppervlakte. Alle in deze brochure genoemde oppervlakten zijn conform de meetinstructie vanaf de ons beschikbare tekeningen ingemeten. De Meetinstructie is een afgeleide van de NEN 2580 maar sluit verschillen in meet uitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen.

Deze informatie is door ons samengesteld om u een indruk te geven van dit object. Hoewel wij bij het samenstellen van de informatie zorgvuldig te werk gaan, kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventuele onjuistheden.

Stuur mij meer informatie of maak een afspraak