Villa

Kanaaldijk N.W. 47

Helmond

€ 1.775.000,- k.k.

Overzicht & faciliteiten

Kamers15 Badkamers3 Slaapkamers3 Woonruimtes4 Parkeerplaatsen8

  • Guesthouse
  • Fitnessruimte
  • Kantoor/praktijk
  • Wijnkelder
  • Vijver
  • Monument
  • Speelkamer

Galerij

Beschrijving

Wonen en Werken op historische locatie aan de Zuid-Willemsvaart? Deze rijks monumentale stadsvilla is met recht een ‘Grande Dame’ te noemen en is gelegen tegenover het bruisende havenplein van Helmond. Het volume van deze villa en het privacy biedend perceel van 1.234 m² zorgen ervoor dat er toch voldoende rust en ruimte is op deze enerverende locatie. De villa telt o.a. een masterappartement, 2 luxe badkamers, een guesthouse, riant souterrain en zeer multifunctioneel bijgebouw in de voormalige ‘kaarsenfabriek’. Een exclusief object waarbij alle authentieke details zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven en waarbij de recente renovaties met zeer hoogwaardige materialen zijn uitgevoerd.
Na de bouw in 1835 door textielfamilie Bots is het pand in 1857 verkocht aan de oprichter van textielbedrijf J.A. Raymakers & Co. De woning is ruim 125 jaar in de familie gebleven. Na verkoop in de jaren ’80 is het pand eerst als kantoor gebruikt en later als woonhuis. Een van de herkenningspunten van deze villa is het klokkentorentje, niet voor niets wordt deze stadvilla ook wel “Het Huis met de Klok” genoemd. Wellicht kent u het ook als de woning met “De Kaarsenfabriek”. Dit riante en luxe uitgevoerde vrijstaande bijgebouw is achter de villa gelegen en is circa 80 jaar gelegen gebouwd en was tot de jaren zeventig in gebruik voor het vervaardigen van kaarsen.
De uitstekende geografische ligging tegenover het centrum van Helmond, 10 autominuten van Eindhoven en toch enorm veel privacy en kalmte maken dit object tot een zeer gewilde woonlocatie. Ook scholen, hockeyclub, Golfbaan en diverse culinaire gelegenheden zijn allemaal binnen loopafstand óf enkele minuten bereikbaar.

DOWNLOAD ONZE UITGEBREIDE BROCHURE VOOR MEER INFORMATIE EN PLATTEGRONDEN!

Algemene kenmerken:

• Rijks monumentale en unieke stadsvilla in Engelse bouwstijl;
• Zeer hoogwaardig afwerkingsniveau waarbij gebruik gemaakt is van de meest fraaie materialen;
• Tijdens de renovatie is de gehele infrastructuur compleet vernieuwd;
• Op het dak van De Kaarsenfabriek zijn 40 zonnepanelen geplaatst.
• Het schilderwerk van de kozijnen aan de voorzijde is in 2016 en aan de achterzijde in 2020 uitgevoerd. Bij de Kaarsenfabriek is het houtwerk in 2021 geschilderd.
• Gunstige fiscale mogelijkheden door het ruime bestemmingsplan, waarbij vele functies mogelijk zijn zowel in de villa zelf als De Kaarsenfabriek. Het bestemmingsplan is na te lezen op www.ruimtelijkeplannen.nl.
• Tevens is deze woning optimaal beveiligd waaronder: slagboom, elektrische toegangspoorten, een alarminstallatie en fingerscan sloten;
• Gunstige geografische ligging nabij het snelwegennet, sportclubs, Golfbaan, (middelbare) scholen, Elkerliek Ziekenhuis en horecagelegenheden.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, bij het tot stand komen van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen of een waarborgsom te storten ten bedrage van 10 % van de koopsom.

Brochure

Deze informatie dient in combinatie met een bezichtiging van de woning te worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod en/of om in onderhandeling te treden. Wij adviseren u om te allen tijde deskundigebijstand van een makelaar en/of onafhankelijk bouwkundig adviesbureau te vragen. Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, bij het tot stand komen van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen of een waarborgsom te storten ten bedrage van 10% van de koopsom.

De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven vaneen indicatie van de gebruiksoppervlakte. Alle in deze brochure genoemde oppervlakten zijn conform de meetinstructie vanaf de ons beschikbare tekeningen ingemeten. De Meetinstructie is een afgeleide van de NEN 2580 maar sluit verschillen in meet uitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen.

Deze informatie is door ons samengesteld om u een indruk te geven van dit object. Hoewel wij bij het samenstellen van de informatie zorgvuldig te werk gaan, kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventuele onjuistheden.

Stuur mij meer informatie of maak een afspraak